Řízkování s Root!t

Každý zkušený pěstitel již někdy rozmnožoval rostlinky řízkováním. Jak ale tuto aktivitu povznést ještě o úrověň výš? Kromě šikovných rukou nám pomohou kvalitní nástroje - sterilní nůžky či skalpel, rukavice a v neposlední řadě i čisté prostředí - pokud k tomu přidáme ještě lety osvědčené produkty od Root!t, budou výsledky naší snahy dokonalé.

Proces řízkování je velmi stresující, a to jak pro mateční rostlinu, tak i pro samotný řízek. Naštěstí značka Root!t zásobuje pěstitele po celém světě produkty, které tento proces usnadní a rostlinkám pomůže jak v přípravě na odběr řízku, tak při zotavení.

Root!t Cutting Mist je klonovací postřik, který se na mateční rostlinu aplikuje dva až tři dny před odběrem řízku. Na rostlinu působí blahodárně a pomáhá jí udržet produkci cukru v listech na normální úrovni, čímž snižuje stres rostliny. Po stejnou dobu jej také můžeme používat na samotné řízky, Cutting Mist je chrání před dehydratací a nemocemi.

Root!t Rooting Gel je další z řady produktů, která pomáhá rostlinkám při řízkování bojovat se stresem. Díky tomuto lehce aplikovatelnému gelu je rostlina schopna se mnohem rychleji regenerovat. Jeho použití také výrazně podporuje tvorbu kořenů

Tip: Rooting Gel se před použitím neprotřepává!

Pro dosáhnutí ještě lepších výsledků přišlo Root!t s revoluční, pečlivě vyváženou výživou s názvem First Feed. Ta je určená pro všechny mladé rostlinky, řízky, microgreens či sazenice. Doplněk rostlinkám poskytuje dostatek potřebných živin bez toho, aby jim hrozilo spálení. Rostlinky jsou také zdravější, odolnější a rychleji zakořeňují

Posledním pomocníkem pro řízkování od značky Root!t je samotné pěstební médium - houbičky Natural Rooting Sponges. Jak již název napovídá, jedná se o 100% přírodní médium uzpůsobené nejen pro řízkování, ale i klíčení. Poskytuje dokonalý poměr vzdušnosti a vlhkosti. A co je nejlepší - po zakořenění je můžete jednoduše přesunout do zeminy či kokosu.

Pokud se tedy chystáte vrhnout se na řízkování, produkty Root!t vám práci nejen usnadní, ale také přinesou mnohem lepší výsledky za skvělou cenu.