V čem jsou lepší textilní květináče než plastové?

Plastové květináče jistě zná každý z nás, i ten největší začátečník je někdy použil. V posledních letech se však dostávají na scénu textilní květináče, které rostlinám dodají ideální podmínky pro jejich zdravý růst. To však není jediný bonus, který tyto květináče nabízejí, v dnešním článku se dovíte více!

 

Nezáleží na tom zda pěstujete doma na parapetu, v pěstebním stanu či v outdoor podmínkách, stejně tak nezáleží na druhu rostlin, které pěstujete. Od keřů, po ovoce či bylinky. 

Jsou skvěle skladné a oproti klasickým květináčům nic neváží.

Textilní květináče si hravě poradí s jakýmkoliv substrátem, hnojivem, dokonce své využití mají také v hydroponii.

Jistou výhodou oproti plastovým květináčům jsou také ucha, pomocí kterých můžete jednoduše tyto květináče přenášet. Existuje také nepřeberné množství typů a velikostí, které si můžete  zakoupit. A co je ještě lepší? Textilní květináče můžete po použití hodit do pračky a budou připraveny k dalšímu použití!

Jednoznačnou výhodou textilních květináčů je jejich schopnost poskytnout kořenům rostlin přístup k vysokému množství kyslíku, což má za následek opravdu dokonalý růst. U kořenů ale ještě zůstaneme - textilní květináče také podporují optimální větvení kořenů. Také je chrání před UV zářením.

Mnohem jednodušší je také proces přesazování rostlin. Není třeba rostliny ani tak často zalévat. 

Další fakt, který ocení lidé, kterým záleží na přírodě je, že jsou, narozdíl od plastových květináčů, ekologické a šetrné k přírodě.

 

Na trhu se pohybuje několik značek textilních květináčů, z nichž Vám můžeme doporučit především Gronest, Root Pouch či Hortosol.